Een open haard zorgt voor gezellige warmte

Openhaarden

Geen twijfel, dat van de vroegere openhaard werd gezegd dat het een traditionele architectonisch kenmerk van een huis was. Hoewel tegenwoordig het concept niet meer hetzelfde gebleven is, is de vraag is nog steeds hoog. Vandaag de dag is het een belangrijke trekpleister onder de mensen. Stel je voor hoe bijzonder het zou zijn om een romantische avond door te brengen met je geliefde zittend voor een knetterend vuur genietend van een glas wijn. Zelfs als je in een klein appartement woont of een flat, kunt u genieten van de luxe van een ingebouwde open haard.

In feite zijn er vandaag de dag meerdere open haarden verkrijgbaar met uitstekende opties en functies die de complete uitstraling van uw prachtige huis zullen verbeteren. In principe zijn er vijf meest populaire haarden in de markt, namelijk gas open haard, hout openhaard, elektrische openhaard, gel openhaard en pellet openhaard. Gas openhaard is de meeste geliefde en gebruikte openhaard van deze tijd. De gas openhaard is verkrijgbaar in verschillende stijlen die speciaal zijn ontworpen om aan eventuele decoratie eisen te voldoen. Direct vent, inserts en vent free zijn drie belangrijke gas openhaard types. Een vent free gel openhaard, aan de andere kant biedt de mogelijkheid om echt vuur te produceren. Momenteel worden dit soort van open haarden in toenemende mate populairder onder de mensen die echt vuur willen, maar met het gemak en de mobiliteit van een elektrische open haard.

Afgezien van andere soorten open haarden, kan de hout openhaard van steen of in de fabriek gebouwde inzetstukken gemaakt zijn. Een stenen openhaard is arbeidsintensief en wordt meestal ter plaatse gebouwd uit vuurvaste stenen en schoorsteen liners van klei, afhankelijk van de behuizing. Terwijl de openhaard inzetstukken off-site gebouwd zijn en veel gemakkelijker te installeren zijn dan steen, het maakt gebruik van een dubbelwandige stalen schoorsteen die gemakkelijk te installeren is. Naast dit alles, biedt de elektrische openhaard nieuwe opties en is ook handig en eenvoudig te installeren. In vergelijking met de oude elektrische openhaarden, ziet het vuur er bij de nieuwe modellen realistischer uit. In feite is het grootste deel van de elektrische openhaard gebouwd in een elektrische verwarmer die bijdraagt aan de warmte in de desbetreffende ruimte. Het verschil met gas openhaarden wordt dan ook steeds kleiner.

Daarnaast zijn pellet openhaard inzetstukken ook steeds populairder geworden en worden beschouwd als de beste bron van warmte voor een kamer. Door de verbeterde efficiëntie van hoe een pellet brand ten opzichte van een traditioneel houtvuur, hebben ze de voorkeur van de consument. Deze openhaarden zijn beschikbaar voor de nieuwe installaties en zij kunnen gemakkelijk worden geïnstalleerd in de oudere steen inserts. Dit biedt het voordeel van een gecontroleerde ontbranding door middel van pellets, dat met behulp van een trechter naar de vuurhaard wordt gevoed. Bovendien worden enkele van de modellen via een elektronische ontsteking geregeld.

 

 

meer mooie foto's van openhaarden